Slik fungerer det

Her kommer noen enkle tips og råd du bør ta med deg på veien. Følger du disse grunnleggende instruksjonene legger du alt til rette for at vi kan håndtere frakten av din pakke så raskt som mulig.

Etter at du har registrert en konto hos oss er du klar til å begynne å handle i USA. Du bruker da adressen du har hos JetCarrier som din «shipping» adresse.

Laptop-collage

1) Shop online i USA
På det amerikanske online markedet finner du alt du kan drømme om og en god del mer. Mange nettbutikker tar norske kredittkort og amerikansk leveringsadresse. Du kan også med fordel benytte PayPal som betalingsmiddel. Når du har handlet og betalt for varene er det viktig at du så raskt som mulig:

2) Booke en frakt på din konto hos JetCarrier
Hvorfor er det viktig? Jo, bookingen din forteller oss at du venter inn en pakke – samt hvilken måte du vil ha den tilsendt på. Vi tilbyr både FLY og SJØfrakt så det er lurt allerede nå å bestemme deg for fraktemetode basert på hvor stort/tungt du tror dette vil være. Sjekk våre prislister samt fraktkalkulator for å gjøre egne beregninger på hva som lønner seg mest for deg.
For å booke en frakt må du logge deg på din jetcarrier-konto og velge «Book flyfrakt» eller «Book sjøfrakt» fra menyen, da kommer du til en tabell du fyller ut. Når det er gjort vil du finne igjen frakten du nettopp booket under «Mine flypakker» eller «Mine sjøpakker». Du må lage en booking for hvert sporingsnummer du får fra avsender, ser du at du får inn 4 pakker så må du enten booke 4 kolli på en gang eller legge til 3 ekstra kolli på din hovedbooking hvis du lagde bookingen før du du fikk sporingsnumre. Har du ikke mottatt sporingsnumre bør du prøve å anta hvor mange kolli dette kan bli, er du usikker bør du kun booke 1 kolli til din ordre.

3) Laster opp eller oversende en kvittering
Når du har fått en ordrebekreftelse fra nettbutikken du kjøpte varen fra, vil vi gjerne ha en kopi av denne tilsendt digitalt. Vi trenger dette for å korrekt kunne eksportere varene dine ut av USA, samt fortolle de inn til Norge. Kvitteringen bør som minimum vise a) hvem som er mottaker (deg) b) hva du har bestilt c) verdien på det du har bestilt smt evt. frakt frem til terminalen i USA. Du finner informasjon om hvordan du sender en kvittering digitalt til oss på siden du kommer til etter at du har booket en pakke.

4) Betale fraktfakturaen fra din konto
Vi sender ikke ut fakturaer i brevpost, disse finner du inne på din konto. Du vil få en e-mail når fakturaen er generet, da kan du enkelt logge deg på og finne faktura og KID-detaljer. Du kan også printe ut en kopi til eget regnskap om du ønsker det. Flyfrakt faktureres som regel 2-3 dager etter at vi har sendt ut pakken innenlands i Norge, mens sjøfrakt faktureres når pakken er underveis og ca. 10 dager før den kommer til Norge.