Prisliste tilleggstjenester

JetCarrier forsøker så langt det er økonomisk forsvarlig å gi en pris som er «all inclusive». Helt vanlige pakker med «normalt» innhold til privatpersoner er som regel fri for alle tillegg som du finner på denne siden.

Det gjør det enkelt for
: oss å fakturere
: deg å kontrollere

Det er dessverre endel unntak hvor vi er nødt til å beregne et pristillegg, de er listet opp her og berører i snitt under 5% av all frakt vi har i løpet av ett år. Pristilleggene kommer i tillegg til vanlig fraktsatser.

Prisene er oppdatert pr. 1.5.2023
Kjøretøy:
Crating av motorsykkel: 275 USD dette dekker materialer, tømming av tank for drivstoff, frakobling av batteriet og tidsbruken med å bygge kassen.
Fortolling av biler: 595 NOK inkl registreringskort (pris per bil).
Fortolling av MC, ATV, Snøscooter, vannscooter o.l.: 595 NOK inkl registreringskort (pris per kjøretøy/rammenummer). 

Utlegg for firma uten tollkreditt: 4,0% av tollutlegget, min 45 NOK.
Utlegg for firma som ikke er MVA registrert: 4,0% av toll/momsutlegget, min 75 NOK.
Opphenting av gods i USA: minste startkostnad 125 USD
Fortolling for bedriftskunder: 125 NOK (som regel) og opptil 490 NOK (stor fortolling).
Tillegg for fortolling av næringsmidler: 250 NOK (kommer i tillegg til prisen over)

Fortolling av våpendeler****: 290 NOK (pipe & glidestykke/sleide samt bolter i noe tilfeller)
Fortolling av våpenrelaterte produkter****: 290 NOK (reloading, brass, deler, tilbehør m.m.)
Fortolling av godteri eller matvarer: 250 NOK.
Fortolling av godteri eller matvarer: 95 NOK (for Club JC medlemmer) max 5 varelinjer.
Fortolling av sølv/gull o.l. edle metaller, samt frimerker og gyldige bet. midler (f.eks. frimerker, gavekort osv): 250 NOK.

Fortolling av korrigert vareverdi: 195 NOK gjelder i de tilfellene det er avvik mellom opplastede dokumenter og dokumenter som følger pakken, eller hvor tollvesenet har underkjent verdien på opplastet dokument.
Fortolling mot proformafaktura: 195 NOK gjelder i de tilfellene der det er private avsendere og hvor eneste grunnlag for verdi er en proformafaktura signert av avsender.
Fortolling av flyttegods: 395 NOK.
Fortolling av gavesendinger fra privat – privat: 290 NOK.
Fortolling av alkohol*: 290 NOK.
Kollitillegg for pakker med alkoholholdig drikkevarer: fra 173-651 NOK pr. kolli avhengig av sone, se egen tabell for pristillegget til din sone. I tillegg kommer en fastpris på 60 NOK pr. kolli som skal dekke tjenesten ID-kontroll som Posten Norge utfører på slike sendinger.
Maks vekt pr. kolli er 30 kg.
Spedisjonsavgift tollkontroll: 90 NOK gjelder i de tilfellene en pakke blir plukket ut til tollkontroll.
Dokumentgebyr: 95 NOK pr. pakke hvor fortollingsunderlaget ikke er lastet opp i forkant av at pakken er scannet inn i Norge eller befinner seg i plastlomme utenpå selve pakken.
Kontrollgebyr: 95 NOK pr. pakke i de tilfellene mottaker ønsker at vi åpner pakken for å verifisere innholdet. Max 3 gjenstander, pris pr stk over 3 = grunnpris + 20 NOK pr. stk.
Momsrefusjoner: 125 NOK
Tollrefusjoner: 495 NOK
Omberegning av en fortolling: 390 NOK 
Returfrakt: 200 NOK ink. mva pr. pakke, ønskes pakken sendt ut på nytt er prisen 350 NOK totalt (ink. mva) pr. pakke for pakker inntil 30 kg/150 dm3. Større gods prises separat.
Returnere mottatt pakke i USA: 200 NOK + evt. returkostander om dette ikke dekkes av avsender. Gjelder kun pakker som er mottatt på terminalen i USA men som mottaker i Norge allikevel ikke ønsker tilsendt.
TUK avgift: 451 NOK eks. mva, gjelder for gods som blir levert etter avtale og hvor mottaker ikke er tilstede ved levering fra PostNord, da blir dette et tillegg for ny utkjøring.
Destruksjonsavgift: 150 NOK ink. mva pr. pakke inntil 35 kg / 250 dm3. Paller min. 1000 NOK
AES filing i USA: 95 USD pr. gjenstand (gjelder bl.a. antikviteter som er mer enn 100 år gamle, enkelte våpendeler m.m.)

Frakt til militær feltpost: 150 NOK (inkl. ompakking, max 5 kg pr. kolli)
Frakt til Svalbard: 400 NOK ekstra pr. kolli.
Spesialgods Sjøfrakt (L-B-H over 240 cm): inntil 40% prispåslag på frakten.
Spesialgods lengde over 120 cm: 155 NOK prispåslag på frakten(MyPack Collect).
Spesialgods lengde over 240 cm: 295 NOK prispåslag på frakten(MyPack Collect/Home).
Spesialgods Flyfrakt (L-B over 240 cm, H over 150 cm): inntil 300% prispåslag på frakten. Kontakt oss for pristilbud om du har spesialgods på fly.
Tunggods, over 1000kg/pall/enhet: opp til 40% prispåslag på frakt.
Lagerleie** normallager: 100 NOK pr. uke pr. m3, min. 25 NOK
Lagerleie** tollager: 200 NOK pr. uke pr. m3, min. 50 NOK

Kjøpshjelp på bil, MC og annet: fra 495 USD og opptil 995 USD – prisen kommer an på hvor komplisert oppdraget er, ta kontakt for mer info.

Avslutte Club JC medlemskap***: 4 USD pr. påbegynte måned samt 10 USD i administration fee. Du må gi oss beskjed når du har avsluttet medlemskapet på paypal (les mer her), dette gjøres enklest på vår helpdesk.

* Pakker med alkoholholdig innhold krever 18 eller 20 års aldersgrense ved utlevering. Disse pakkene kan også kun utleveres i samme tidsrom som det er lov å selge alkohol i butikkene. Befrakter besørger at reglene om utlevering overholdes. Etter at vi flyttet terminalen til Delaware i 2020 er det ikke mulig å få bestilt ordre med alkoholholdig drikke til våre nye terminal.

** Vanlige kunder har 7 dager fri oppbevaring på vanlig lager, mens Club JC medlemmer har 30 dagers fri oppbevaring på vanlig lager. For tollager er prisen den samme for alle kunder og det ytes ikke noen fri lagringstid. Lagerleie faktureres kun på hele uker. Det betyr at 1-7 dager over tiden = 1 uke, 8-14 dager = 2 uker osv.

*** Sier du selv opp ditt Club JC medlemskap på PayPal innen det fornyes så tilkommer ikke disse avgiftene. Det er kun om du ønsker å kansellere det etter at det er automatisk fornyet.

**** Du må selv sørge for at selgeren ordner export license på produktet og at vi mottar dette før pakken kommer til terminalen i USA. Har vi ikke dette når pakken kommer blir den sendt i retur.