Så här fungerar detta

Här är några enkla tips och råd som du bör ta med dig på vägen. Om du följer dessa grundläggande instruktioner, så lägger du allt till rätta för att vi kan hantera leverans av ditt paket så fort som möjligt.

När du har registrerat ett konto hos oss är du redo att börja handla i USA. Du använder adressen som du har med JetCarrier som din ”shipping” adress.

Laptop-collage

1) Handla online i USA
På den amerikanska online-marknaden hittar du allt du kan drömma om och mycket mer. Många återförsäljare online tar svenska kreditkort och amerikansk leveransadress. Du kan också med fördel använda PayPal som betalningsmedel. När du har handlat och betalat för varor, är det viktigt att du så fort som möjligt:

2) Bookar en frakt på ditt JetCarrier konto
Varför är det viktigt? Din bokning berätta att du väntar ett paket och på hvilket sätt du vill att det ska skickas. Vi erbjuder både flyg- och sjöfrakt så det är klokt att redan nu bestämma transportsätt beroende på hur stort / tungt du tror att detta kommer att vara. Kolla våra prislistor och kalkylator för att göra dina egna beräkningar på hvilket pris du vill betala.
För att boka en frakt måste du logga dig in på ditt jetcarrier konto och välja ”Booka flygfrakt” eller ”Booka sjöfrakt” i menyn, fyll senn ut info om bookningen. När det är klart hittar du igen frakten du bookad under ”Mina flygpaket” eller ”Mina sjöpaket”. Kontrollera även våra utbildningsvideor för mer information. Du måste booke et paket för varje spårningsnummer du får från din leverantör, kom i håg att lägge inn spårningsnumrena i bookningen.

3) Ladda upp eller skicka ett kvitto
När du har fått en bekräftelse från onlinebutiken du köper från, skulle vi vilja ha en kopia av denna handelsfaktura. Vi behöver detta för att på rätt sätt kunna exportera dina varor från USA, och importera till Sverige. Kvittot ska som ett minimum visa a) mottagarens identitet (du) b) vad du har beställt c) värdet av vad du har beställt. För information om hur man lämnar ett kvitto digitalt till oss finns på sidan du kommer till efter at du har bookad ditt paket.

4) Betala fakturan från ditt konto
Vi skickar inte ut fakturor med snigelpost, dom hittar du på ditt JetCarrier konto. Du kommer att få ett e-postmeddelande när fakturan är klar, så kan du enkelt logga in och hitta faktura och OCR detaljer. Du kan också skriva ut en kopia för ditt eget rekenskap om du vill. Flygfrakt faktureras vanligtvis 2-3 dagar efter att vi skickat ut paketet till dig, medan sjöfrakt faktureras när paketet är på gång och ca. 10 dagar före ankomsten till Sverige.