Frakt och restriktioner

pictogrammer-farlig-gods

Oönskade och problematiska produkter.
Som kund hos JetCarrier finns det vissa varor som du inte kan skickas med oss. Du är pliktig som kund att sätta dig in i lagfarten innan du beställer sådana varor. Om det ankommer varor som vi inte fraktar kan dessa varor nekas vid mottaget på terminalen i USA. Det förutsätter att det är möjligt att se varotyp vid mottaget.
Kommer oönskade varor till Norge, kommer dessa att stoppas. Varorna levereras tullen i sin helhet eller skickas för destruktion efter avtal med Tullverket. Detta gäller oavsett om det är bara en liten del av totalpaketet som innehåller de produkter vi inte fraktar.
Ytterligare kostnader när du försöker importera förbjudna varor kommer att faktureras, även om kunden inte kommer att få sina varor.

Följande varor finns det transportrestriktioner eller förbjudet att transportera via JetCarrier.
FÖRBJUDET: Mediciner och liknande produkter som har som föremål att läka. Sådana produkter skickas för destruktion utan undantag. Det spelar ingen roll om du har ett läkarintyg för den produkt du vill ha. Du måste hitta en annan transportör som tar denna typen av uppdrag.

BEGRÄNSNINGAR: mat, hälsokost, godis, kaffe, te, konserver, etc. Alla typer av livsmedel / drycker till både människor och djur.

Individer:
Choklad och andra sötsaker kan importeras av privatpersoner för eget bruk. Hälsokost kan ha högre värden på innehåll enn vad som är lagligt att importera. Kontrollera noga att produkter du beställer kan importeras innan du beställer.
Livsmedelsprodukter till privatpersoner som ej kan importeras kommer att förstöras på mottagarens bekostnad. Alla animaliska produkter är förbjudna, ref: Livsmedelsverkets webbplats.

Företag:
Licensierad entreprenör med myndighet för att importera större mängder choklad, konfektyr, dryck kosttillskott, drycker och torrfoder kan tillåtas. Förutsättning är att företaget är registrerad med riktiga koder och att företaget skickar en kopia av tillståndet och orderinformation via helpdesk.

Det är kundens ansvar att se till att beställda produkter är enligt reglerna. Det tilkommer också egna avgifter för tullklarering och hantering av sådana produkter. Se vår prislista för mer information.

FARLIGT GODS
BEGRÄNSNINGAR: Kemikalier, olja, rost produkter, frätande, lättantändliga, farliga och liknande produkter. Privatpersoner och företag hänvisas till vår FAQ for mer info om farlig gods.

VAPEN och Vapendelar
Vi skickar inte denne typ produkter till svenske, danska eller finska kunder. Det ges inga undantag. Paket som inte stoppas i USA fast kommer till våran terminal i Norge levereras till destruktion.

BEGRÄNSNINGAR: Annat
Levande djur: vi fraktar ej levande djur.
Värme, kyl- och frysgods: vi garantar ej för produkter som krevs denne typ av transport. Kan skickas, men på mottagars risk. Forsäkras ej.
Edla metaller/myntar/barar: Guld, silver, diamanter, ädelstener och lignende produkter kan skickas, men mottagar måste själv köpa forsäkring på godset. Vi tar inga ansvar för godset under någon del av frakten.
Glasvaror: vi försäkrar inte varor av glas, även om det är teknisk möjligt att teckna detta vid bookning så vil inte glasvaror (dör, fönster, speglar etc.) täckas av en försäkring. Andra varor som skickas tillsammans med glasvaror vil vara försäkrat.