Coronapandemiens påvirkning på containerfrakt i hele verden.

Coronapandemien har ført til mangel på containere, kø på havnene og økende priser på containerfrakt. I Kina hvor det meste ble stengt ned så stengte også produksjonen av containere. Det ble også nedgang i flytrafikk som fører til at flere varer sendes med sjøfrakt. Økende etterspørsel på containere, mangel på nye containere, køer på havnene, av både mye trafikk og at de må følge strenge restriksjoner i forhold til smittevern, fører til forsinkelser i hele verden.
I tillegg blir frakteskip liggende til kai i mottakerland uten å bli losset på grunn av nedstengte samfunn og permitterte havnearbeidere. Utenfor havnene ligger det skip i hopetall som venter på å få losse. 
Vi har flere kunder som stiller spørsmål ved at det er forsinkelser på vår sjøfrakt i enkelte tilfeller, dette er noen av årsakene til dette. Vi håper på forståelse for situasjonen og det at vi gjør det vi kan for at det skal fungere best mulig.
Her kan man lese litt mer om situasjonen om man ønsker:https://borsen.dagbladet.no/nyheter/ute-av-kontroll/74147260